måndag 16 mars 2009
En frukt om dagen...
I måndags såg min fruktskål ut såhär! Idag är den tom... Det får nog bli ett besök i min favvofruktaffär 4frukt ovanför Skanstorget, vid Brunnsgatan snart igen :)
lördag 14 mars 2009
Kycklinglår med couscous och grönsaker
Eftersom jag ska flytta till sommaren har jag bestämt mig för att det kan vara käckt att äta upp all mat som finns i frysen, igår tillagade jag kycklinglår som jag hittade långt in i en låda.
Jag delade kycklingen när den va klar och blandade delarna med couscousen, då räcker det till ca 3-4 portioner i stället för 2. Couscousen blir lite överkokt men det funkar fint ändå, och det är ju väldigt smidigt att tillaga allt samtidigt :)
- 2 kycklinglår
- 2 dl couscous
- 3 dl vatten
- 1 paprika
- några nävar fryst broccoli
- 1 stor morot
- 1 lök
- 1 vitlök
- i buljongtärning
- grillkrydda
- salt&peppar
- olivolja
Jag delade kycklingen när den va klar och blandade delarna med couscousen, då räcker det till ca 3-4 portioner i stället för 2. Couscousen blir lite överkokt men det funkar fint ändå, och det är ju väldigt smidigt att tillaga allt samtidigt :)
torsdag 12 mars 2009
Nötbit med hasselbackspotatis och svampsås
Jag köpte nötbit när det var extrapris för ett tag sen och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den... För någon vecka sen tog jag upp den ur frysen och gjorde den i ugnen. Jag serverade den med hasselbackspotatis, svampsås och sallad, gott! Såhär gjorde jag:
Kött:
Hasselbackspotatis:
Sås:
Servera med blandad sallad.
Köttet går bra att frysa in och värma i micron men potatisen var inte så god när man värmt den... Rekommenderar att man fryser in bara köttet och ev. sås och gör i ordning tillbehör för sig när man ska äta.
Kött:
- ca 1 kg nötbit
- olivolja
- soya
- balsamvinäger
- salt&peppar
- grillkrydda
Hasselbackspotatis:
- potatis, ca 3 st per portion
- smör
- ströbröd
- salt
Sås:
- sky
- vatten
- köttbuljongtärning
- färska champinjoner
- smör
- vetemjöl
- grädde
- soya
- salt&peppar
Servera med blandad sallad.
Köttet går bra att frysa in och värma i micron men potatisen var inte så god när man värmt den... Rekommenderar att man fryser in bara köttet och ev. sås och gör i ordning tillbehör för sig när man ska äta.
söndag 8 mars 2009
Macaroni & cheese
4 portioner smaskig pasta med ost:
- Makaroner, jag gillar idealmakaroner
- 2 dl mjölk
- Någon msk vetemjöl
- Ost i skivor, sådan där man kan ha på hamburgare, med cheddarsmak
- Salt & peppar
fredag 6 mars 2009
Svamprisotto utan parmesan
Risotto är nog något av det godaste som finns... Sist jag blev sugen hade jag dock varken parmesan eller smör hemma, det blev inte riktigt lika gott som med såklart men det stillade suget.
4 portioner:
4 portioner:
- 4 dl arborioris
- ca 7-10 dl kokande vatten
- 2 buljongtärningar, grönsaksbuljong använde jag men kyckling är också gott
- 1 gul lök, hackad
- några vitlöksklyftor, hackade
- torkad svamp, jag valde karl-johan
- salt & svartpeppar
- olivolja
söndag 1 mars 2009
Födelsedagsfest hos Pedram
Igår va de kalasdags hos Pedram, vi hade mycket trevligt! Han bjöd på en hemmagjord, vegetarisk smörgåstårta som var helt fantastisk! Jag och Agnes var lyriska :) Vi fick även två olika mumsiga tårtor. Han hade dekorerat allt så himla fint, jag önskar att jag hade varit smart nog att fota dem..! -Men jag har i alla fall hört med honom om han kan tänka sig att gästblogga om smörgåstårtan och håller tummarna för att han vill det. Fortsättning följer.........