Eftersom jag ska flytta till sommaren har jag bestämt mig för att det kan vara käckt att äta upp all mat som finns i frysen, igår tillagade jag kycklinglår som jag hittade långt in i en låda.

- 2 kycklinglår
 - 2 dl couscous
 - 3 dl vatten
 - 1 paprika
 - några nävar fryst broccoli
 - 1 stor morot
 - 1 lök
 - 1 vitlök
 - i buljongtärning
 - grillkrydda
 - salt&peppar
 - olivolja
 
Sätt ugnen på 225*. Skär moroten, paprikan och löken i bitar och lägg i en långpanna. Dela och skala vitlöken, pressa klyftorna under en kniv och lägg i dem och broccoli i långpannan. Häll över couscousen, smula ner buljongen och häll över vatten. Olja in kycklinglåren, krydda på båda sidorna och lägg dem ovanpå couscousblandningen. Ställ in långpannan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Skär ett snitt i kycklingen för att se så den är klar.
Jag delade kycklingen när den va klar och blandade delarna med couscousen, då räcker det till ca 3-4 portioner i stället för 2. Couscousen blir lite överkokt men det funkar fint ändå, och det är ju väldigt smidigt att tillaga allt samtidigt :)
 
Detta såg riktigt gott och så smidigt att lägga couscousen i långpanna, det hade jag aldrig kommit på!!
SvaraRadera