söndag 11 november 2012

Svamp- och ostsoppa med topping

ca 4 portioner.

450 g skogschampinjoner
30 g torkad blandsvamp
2 schalottenlökar
4 dl torrt vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven parmesan
2 dl mascarpone
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk lingonsylt
smör att steka i
salt & peppar

50 g skogschampinjoner
150 g bacon
några flisor parmesan

Fräs hackad schalottenlök och champinjoner i massa smör. Häll på ca 5 dl vatten i grytan tillsammans med den torkade svampen, vin, dijonsenap, lingonsylt och en smulad grönsaksbuljong. Låt småputtra och reducera i en halvtimme. Mixa soppan slät och häll i grädde, parmesan och mascarpone, blanda medan osten smälter. Smaka av med salt och peppar.

Fräs hackad bacon och svamp i smör. Toppa soppan med bacon-svamphacket samt lite hyvlad parmesan. Vill man ha en helt vegetarisk soppa så skippar man bara baconet.

Njut tillsammans med ett stort glas vitt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar