måndag 22 juni 2009

Pastagratäng med falukorv

Det här är verkligen ett recept a'la man tager vad man haver, men det blev riktigt gott.

Kokt pasta
Falukorv
Konserverad ananas
Gräddfil
Tacosalsa
Ost
Salt

Blanda pasta, korv, ananas i bitar, gräddfil och salsa i en ugnssäker form. Strö salt över och sen ost.
In i ugnen på 225* till det fått färg.

Bon apetit!

söndag 21 juni 2009

Pasta med lax, squash och pesto

I torsdags åkte jag hem från Gävle, Nils mötte mig på stationen och resten av dagen blev fylld med kultur, mat och midsommarshopning.

Efter att jag lämnat packningen hemma och kommit tillbaka till stan så var vi båda hungriga och lyckan var total när vi hittade ett Langos-stånd utanfför Saluhallen! Mums :) Nils åt med gräddfil och ost och jag tog detsamma men lade även till rödlök. Spännande på menyn var även Langos special med kebab på - kanske nästa gång?

När vi kom hem efter att ha handlat midsommarmaten var vi vrålhungriga! Det blev pasta med sås för två personer:

Pasta, vi valde bucatini som är ihålig spagetti - underbart!!
150 gram rökt lax i bitar för pasta
1/3 squash
1 msk pesto
1 fp laga lätt
nymalen svartpeppar

Koka upp pastavattnet, salta rejält och ha i pastan.
Stek laxen lätt, skär squashen i bitat och stek med en stund. Häll på grädden och peston, låt koka ihop. Smaka av med svartpeppar. Häll av vattnet från pastan när den är al dente.
Blanda och njut!

Eftersom laxen har så mycket smak i sig själv pga att den är rökt så behövs inte speciellt mycket kryddor utan såsen blir smakrik och mumsig ändå.

Tyvärr finns ingen bild eftersom vi åt upp allt innan jag hann tänka "kamera" ;)

måndag 25 maj 2009

Smoothie

Ojojoj, vad jag missat att uppdatera den här bloggen de senaste veckorna!
Det är fullt upp i skolan med grupparbete och tentor och så ska jag flytta på onsdag så det kommer nog inte bli så många uppdateringar närmaste tiden heller. Ville bara skriva en liten notis om det så ni inte tror att jag glömt bort er.

Under tiden kan ni prova detta:

Smoothie med frukt eller bär

Frysta bär eller frukter, gärna lite blandat
Yoghurt naturell
Extra kiwi eller banan om man har
En liten näve havregryn

Mixa och njut! Har man i lite mindre youghurt blir det nästan som sorbet :)

torsdag 23 april 2009

Indisk lunch till kl 17

Igår var jag och fikade med Dan på Star of India (?) i stan. Rekommenderas varmt! God mat i stora portioner, en liten salladsbuffé och dessutom lunch till kl 17 till det facila priset av 65 kr. Jag åt Butter chicken och Dan åt nån annan kycklingrätt, båda var goda.
Eftersom jag alltid kommer på EFTERÅT att jag hade velat ha en bild så får ni nöja er med recensionen ;p

fredag 10 april 2009

Tonfiskmacka

Jag har varit lite dålig på att uppdatera här det senaste, det beror dock inte på att jag inte lagat och ätit någon mat utan mer på att jag inte haft tid och ork att lägga upp den här. Här kommer dock mitt lunchtips för dagen, som jag åt igår: Rostat bröd med tonfisksallad

Detta behöver du:
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • Någon msk hackad rödlök
  • Lite fil eller yoghurt
  • Lite majonnäs
  • Salt & peppar
  • Bröd
Blanda alla ingredienserna och rosta brödet, klicka upp tonfiskröran på brödet och njut.

måndag 16 mars 2009

En frukt om dagen...



I måndags såg min fruktskål ut såhär! Idag är den tom... Det får nog bli ett besök i min favvofruktaffär 4frukt ovanför Skanstorget, vid Brunnsgatan snart igen :)

lördag 14 mars 2009

Kycklinglår med couscous och grönsaker

Eftersom jag ska flytta till sommaren har jag bestämt mig för att det kan vara käckt att äta upp all mat som finns i frysen, igår tillagade jag kycklinglår som jag hittade långt in i en låda.

  • 2 kycklinglår
  • 2 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 paprika
  • några nävar fryst broccoli
  • 1 stor morot
  • 1 lök
  • 1 vitlök
  • i buljongtärning
  • grillkrydda
  • salt&peppar
  • olivolja
Sätt ugnen på 225*. Skär moroten, paprikan och löken i bitar och lägg i en långpanna. Dela och skala vitlöken, pressa klyftorna under en kniv och lägg i dem och broccoli i långpannan. Häll över couscousen, smula ner buljongen och häll över vatten. Olja in kycklinglåren, krydda på båda sidorna och lägg dem ovanpå couscousblandningen. Ställ in långpannan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Skär ett snitt i kycklingen för att se så den är klar.

Jag delade kycklingen när den va klar och blandade delarna med couscousen, då räcker det till ca 3-4 portioner i stället för 2. Couscousen blir lite överkokt men det funkar fint ändå, och det är ju väldigt smidigt att tillaga allt samtidigt :)