Jag vet att det är många som tycker att lever låter riktigt äckligt... Men kycklinglever är faktiskt gott! Här kommer ett recept som jag slängde ihop i förra veckan som blev riktigt lyckat.

- 4 portioner pasta, jag använde Barillas ihåliga spagetti som är den godaste som finns!
 - 400 g kycklinglever
 - Vitlök
 - Vispgrädde
 - Maizena
 - Kycklingbuljong
 - Balsamvinäger
 - Soya
 - Olivolja
 - Salt & Peppar
 
Bryn den tinade kycklinglevern i olivolja tills den fått lite färg, skiva ner vitlök och stek nån minut till. Häll på vatten, ca 4 dl och en buljongtärning. Låt puttra ett tag. Häll på en skvätt vispgrädde och red av med maizena. Låt puttra lite till. Smaka sedan av med balsamvinäger, soya samt salt & nymalen svartpeppar.
Koka pasta enligt förpackningen. Blanda och ät varmt.
Räcker till ca 4 portioner.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar