fredag 23 mars 2012

Bärfromage

2 dl frysta bär - jag tog hallon och blåbär
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk sukrin
1 knivsudd stevia
2 st gelatinpulver

Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten och ställ åt sidan att stelna. Tina bären i en kastrull, mosa dem och passera de upptinade bären i en sil. Häll tillbaka bärmassan i kastrullen och värm upp. Blanda ner sukrin oh gelatinet, rör tills det löst upp sig i bärmassan.
Separera äggulorna från äggvitorna i två bunkar. Vispa äggvitan till vitt skum och ställ in i kylen. Vispa grädden ganska hårt och ställ åt sidan. Vispa äggulorna ihop med stevia tills de blir fluffiga.
Rör ner bärmassan i äggulorna. Rör ner grädden i bärblandningen, rör så det blandar sig ordentligt. Vänd ner äggvitorna försiktigt så inte luften försvinner.
Häll upp i vald form/portionsformar och ställ kallt i några timmar innan servering för att stelna.

Edit: Fromagen blev för mild för min smak, om jag gör den igen kommer jag nog dubblera bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar