måndag 19 april 2010

Kycklingpaj med pesto, soltorkad tomat och oliv

I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och jag bakade paj och kladdkaka. Mums! Det bästa betyget måste ha varit nils lillebror som tyckte kycklingpajen jag gjorde var den godaste paj han någonsin ätit :) Här är receptet:

1 sats pajdeg
3 ägg
3 dl mjölk
olivolja
350 g kycklingfilé
några soltorkade tomater i olja
en näve urkärnade oliver
ca 3-4 msk pesto
2 dl riven ost
salt och peppar

Gör pajdegen, tryck ut i pajform, nagga och ställ kallt. Skär kycklingen i bitar och stek i olivolja, salta och peppra. Skiva soltorkade tomater, hacka oliver och blanda dem med kycklingen och peston. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Ta ut pajskalet och fördela kycklingblandningen i, häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda längst ner i ugnen på 175* i ca 40 minuter.

Om man vill kan man förgrädda skalet, jag kan tänka mig att det blir ännu godare då.

4 kommentarer:

  1. Jag står fast vid min åsikt :) Det var sannerligen en ytterst utsökt paj :) Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  2. hejsan! jag tänkte testa din paj på söndag, vad är det för pesto? är det den "gröna"? :)

    SvaraRadera
  3. va kul att du ska testa pajen! yes, det stämmer, det var den gröna peston. lycka till!

    SvaraRadera