Mhmm! Idag har vi käkat rester från i förrgår, mums! Kom dock på att jag glömt skriva in receptet här...
1000 gram blandfärs
1 ägg
Salt & peppar
1,5 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
Soya
Salt & peppar
Dijonsenap
HP-sås
Lingonsylt
Maizena för sås
Pasta
Blanda köttfärsen med ägg och ganska mycket salt och svartpeppar, låt stå en stund. Häll grädde och köttbuljong i en gryta. Skölj ur gräddpaketen om denna är tom med vatten som du tillsätter buljongen (ca 6 dl vatten) och låt koka upp. Forma färsen till stora bollar och lägg dem i buljongen, lägg på ett lock och låt småputtra en stund. Sätt på vattnet till pastan och häll i pastan när det kokar. Lägg i nån matsked var av dijonsenap, hp-sås och lingonsylt i buljongen och red av såsen med maizena som reder bäst i kokande vätska. Reducera såsen genom att låta den puttra en stund och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.
Räcker till 4-6 portioner.
Göteborg: AW vid Feskekörka
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar