2 dl mandelmjöl (jag kör hela mandlar med skal på i matberedare till ett mjöl, man kan även skålla och skala dem innan man maler dem om man vill såklart)
1 dl kokosflingor
100 gram smör
1,5 msk sukrinmelis
1 krm stevia
225 g frysta blåbär och hallon
1 dl vispgrädde
1 tsk sukrinmelis
1 krm vaniljpulver
Blanda mandelmjöl, kokosflingor, stevia och sukrinmelis i en bunke. Skär det kylskåpskalla smöret i kuber och arbeta in i mjölblandningen för hand.
Häll bären i en ugnsfast form och smula över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen på 200* i 20 minuter eller tills smuldegen fått färg.
Servera med grädde vispad tillsammans med vanilj och sukrinmelis.
Edit: Smöret flöt ut ganska mycket, kanske kan man minska det till 50-75 gram.
Edit: Smöret flöt ut ganska mycket, kanske kan man minska det till 50-75 gram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar