lördag 24 mars 2012

Chokladkräm med rostad mandel och kokos

Detta är ett helt improviserat försök till en god dessert så jag höftade med alla ingredienserna... Måtten nedan är uppskattade i efterhand och därför ungefärliga. Receptet räcker till 2 portioner.

1/2 dl vispgrädde
3 msk smör
100 g mörk choklad
1 tsk sukrin + pyttelite stevia
1/2 dl mandel
1 msk kokosflingor
Några kokoschips till dekoration
Flingsalt

Värm grädden i en kastrull och ta bort den från plattan. Smält chokladen i grädden under omrörning och rör ner sötningen. Hacka mandel och rosta den i en torr stekpanna. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna. Blanda ner flingsalt, nötter och kokos i chokladgrädden. Smält ner smöret i chokladblandningen under omrörning. Rosta några kokoschips till dekoration. Häll upp chokladkrämen i portionsformar, toppa med kokoschipsen och ställ in en stund i kylen. Servera gärna med vispad grädde.

Edit: En portion stod i kylen över natten och blev väldigt hård, gick knappt att äta med sked. Om jag gör denna chokladkräm igen så kommer jag testa med ungefär hälften så mkt choklad för att få den mer mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar