söndag 1 april 2012

Citronfromage lchf

4-6 portioner

3 citroner
2 tsk gelatinpulver
3 tsk sukrin + 1 knivsudd stevia
2 ägg
2 dl vispgrädde


Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten och ställ åt sidan att stelna. Skrubba citronerna och finriv citronskalet. Kläm ut citronjuicen i en sil i en kastrull för att få bort kärnorna. Lyft bort silen och koka upp citronjuicen. Häll i sukrinet i den varma citronjuicen och rör tills sötningskornen lösts upp helt i den varma vätskan. Häll i citronskalet och gelatinet, rör tills gelatinet smält och ställ vätskan åt sidan.
Separera äggulor från äggvitor i två skålar. Vispa äggvitan till hårt vitt fluff, ställ åt sidan. Vispa grädden hårt i ytterligare en skål och ställ åt sidan. Vispa äggulorna tillsammans med stevian en stund och häll sedan i citronblandningen i äggulorna. Rör runt ordentligt och rör sedan ner grädden i citronblandningen. Fortsätt att röra till du har en ganska jämn smet. Vänd ner en del av äggvitorna i citronblandningen och vänd sedan ner resten av äggvitorna. Var noga med att inte röra bort för mycket luft ur äggvitan.
Häll upp fromagen i en fin skål eller portionsformar och ställ i kylen att stelna i några timmar.

Edit: ca 2,5 timmar senare:
Smakade precis på fromagen och den var god men vääääldigt syrlig. Om jag gör den igen kommer jag testa med 1,5 citron. Kommer även utesluta citronskalet då jag tycker detta stör konsistensen i munnen lite. Jag kan se att det är alldeles för mycket citron i fromagen även på att en del av citronjuicen har sjunkit till botten och bildade en slags citronkräm. Gott visserligen, men inte helt optimalt i en fromage... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar