lördag 16 januari 2010

Kyckling allt i ett

Nån dag efter nyår gjorde jag denna en ta-vad-du-har-rätt igen av sånt som va kvar från nyårsmiddagen, där allt dessutom tillagades samtidigt i ugnen, käckt eller hur?

Du behöver:
2 frysta kycklingfiléer
några potatisar
några morötter
lök
vitlök
vitlökssmör
olivolja
soya
vispgrädde
salt & peppar
Olja in en långpanna, skiva morötter och potatis samt klyfta vitlök och lök och lägg i. Lägg på kycklingfiléerna och klicka ut vitlökssmöret. Häll över grädde, lite soya och salta och peppra. Ställ in plåten i ugnen och sätt på den på 225*. Då tinar kycklingen samtidigt som ugnen värmer upp sig. Jag tror att allt va inne i ugnen i typ 60 minuter allt som allt, men det är såklart bäst att kolla att kycklingen är klar genom ett litet snitt om man är osäker. Potatisen ska vara genommjuk, så de kan även va bra att kolla den med en provsticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar