lördag 16 januari 2010

Köttfärsrullar med fetaost och vitlökssås

Nils och jag lagade nåt så himla gott i förra veckan... Inget kort blev taget för maten var försvinnande god, men här kommer receptet:

1 kg blandfärs
1 paket fetaost
olivolja
salt & peppar

turkisk yoghurt
vitlök
salt & peppar

potatiskroketter

sallad + körsbärstomater

Sätt på ugnen på 225*. Rulla köttfärsen till avlånga biffar, skär fetaosten i längder och öppna upp varje biff och fyll med fetaost. Salta och peppra och bryn runtom i het stekpanna med olivolja i omgångar. När de är klara, lägg över dem i långpanna och stek klart dem i ugnen. Kommer inte ihåg riktigt hur lång tid det tog men runt 20 minuter kanske.
Vi serverade dem tillsammmans med en vitlökssås gjord på yoghurt, vitlök och salt och peppar. Gör den så stark som du tycker är gott.
Till detta hade vi potatiskroketter som vi körde i ugnen samtidigt som rullarna, färdigblandad sallad och körsbärstomater.
Mums!

Receptet räcker till 4 portioner typisch. Nästa gång ska vi göra dubbel sats och lägga i matlådor, för de blev så himla gott! :)

1 kommentar:

  1. Detta ska jag laga till mat idag!
    Tack för tipset!
    / Ann-Sofi www.matkirurgerna.blogspot.com

    SvaraRadera