söndag 23 januari 2011

Pasta med kantareller, ruccola och tomat

Idag blev det en vegetarisk pasta av sådant som fanns i kylen...

Pasta
Kantareller på burk
Ruccola
Körsbärstomater
Rödlök
Vitlök
Olja
Vispgrädde
Salt & svartpeppar
Balsamicovinäger

Koka upp vatten och salt till pastan och lägg i den när det kokar ordentligt. Fräs kantarellerna i olja i en stekpanna. Skär tomat, lök och ruccola och fräs en stund med kantarellerna. Häll på grädde och en skvätt vatten. Hacka vitlök och lägg i. Låt puttra en stund och smaka av med salt, peppar och balsamicovinäger.
Häll av vattnet från pastan och blända med såsen. Häll upp och ät!

Det behövdes rätt mkt salt... Och ruccolan mister en hel del av sin smak när den hettas upp såhär så man kan ha i ganska mycket utan att va rädd att det ska bli för starkt av den.

Ps. Bilden är inte så rolig, men jag tog en annan som jag råkade radera och när jag märkte det så va de försent att ta en sån där "finbild" så det fick bli en halvdan sådan ;p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar