måndag 7 februari 2011

Rotsaksgryta med rött vin och couscous

Ca 5 portioner.

Blandade rotfrukter, knappt 1 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ flaska rött vin
Mjölk
Maizena
Balsamvinäger
Soya
Salt och svartpeppar
Honung
Smör
Kanel
Cumberlandsås
Ketchup
Bbq-sås
Couscous

Skär rotfrukterna och löken i bitar och fräs i smör. Häll på vinet, salta och peppra och låt puttra ihop i ca 1 timme med lock på. Häll på nån dl mjölk och red med maizena. Smaksätt med soya, balsamvinäger, en skvätt ketchup, nån mtsk cumberlandsås och lite bbqsås samt flytande honung och kanel. Koka en stund utan lock för att reducera grytan lite. Smaka av ytterligare en gång, det behövs ganska mycket salt och peppar. Servera med couscous,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar