söndag 6 mars 2011

Köttgryta med tomat och couscous

300 gram nötytterlår
1 fp passerade tomater
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
1 st buljongtärning
honung
matolja
salt & peppar
2 portioner couscous

Hetta upp en stekpanna med olja, skär nötköttet i mindre bitar och bryn dem i oljan. Hacka lök och vitlök och häll ner bland köttet, rör runt och låt löken svettas lite - den ska inte bli brynt. Häll på passerade tomater, skölj ur förpackningen med lite vatten och smula ner en buljongtärning i stekpannan. Salta, peppra och ha i en klick honung. Låt puttra minst en timme, rör om då och då. Smaka av med mer honung, salt och peppar. Koka couscousen efter anvisningen på paketet och ät tillsammans med grytan. Mums!
Receptet räcker till två portioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar