måndag 21 mars 2011

Fläskfärsbiffar med fetaost, tomater och "falska sniglar"

Lördagens middag blev dessa biffar med fantastiska vitlökschampinjoner och sky. Det räckte även till två matlådor.

500 gram fläskfärs
drygt ½ pkt fetaost
några körsbärstomater
4 stora champinjoner
smör
vitlök
salt och peppar

Fyll köttfärsbiffarna med fetaost skuren i bitar, bryn i smör, salta och peppra. Lägg över i ugnsfast form. Ta ur fötterna från champinjonerna, hacka dem och gör ett kryddsmör av champinjonfothacket, vitlök, smör och salt (peppar om man vill). Fyll champinjonhattarna med smöret, lägg dem ovanpå biffarna och klicka i smöret i formen om det blev nåt över. Lägg i några körsbärstomater. Släng in i ugnen i 30 minuter, 225*. Om du lägger allt i en ganska liten form blir det mycket sky som är god att äta till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar