Idag är jag sugen på chokladkaka och jag har laborerat fram ett eget recept...
drygt 2 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
drygt 100 gr smör
2 msk kokossmör
0,75 dl sukrin
knappt 1 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
2 ägg
Smält de två olika smören i en kastrull, lös därefter upp sukrinet i smöret och häll ner vaniljpulvret i smörblandningen. Blanda de två olika mjölsorterna med kakaon. Separera äggulorna från vitorna och vispa vitorna tills det blir fluffigt. Blanda i de torra ingredienserna och äggulorna i smörblandningen och vänd sedan ner det i äggvitorna. Grädda i mitten av ugnen, 200* i 15 minuter.
Servera med exempelvis varma hallon och vispad grädde.
Tanken var egentligen att det skulle bli en kladdkaka men den blev inte kladdig alls, dock blev den väldigt god. Nästa gång ska jag prova med mer smör och kanske ett ägg till.
Blandat från Göteborg
2 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar