Eftersom jag ska flytta till sommaren har jag bestämt mig för att det kan vara käckt att äta upp all mat som finns i frysen, igår tillagade jag kycklinglår som jag hittade långt in i en låda.

- 2 kycklinglår
- 2 dl couscous
- 3 dl vatten
- 1 paprika
- några nävar fryst broccoli
- 1 stor morot
- 1 lök
- 1 vitlök
- i buljongtärning
- grillkrydda
- salt&peppar
- olivolja
Sätt ugnen på 225*. Skär moroten, paprikan och löken i bitar och lägg i en långpanna. Dela och skala vitlöken, pressa klyftorna under en kniv och lägg i dem och broccoli i långpannan. Häll över couscousen, smula ner buljongen och häll över vatten. Olja in kycklinglåren, krydda på båda sidorna och lägg dem ovanpå couscousblandningen. Ställ in långpannan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Skär ett snitt i kycklingen för att se så den är klar.
Jag delade kycklingen när den va klar och blandade delarna med couscousen, då räcker det till ca 3-4 portioner i stället för 2. Couscousen blir lite överkokt men det funkar fint ändå, och det är ju väldigt smidigt att tillaga allt samtidigt :)
Detta såg riktigt gott och så smidigt att lägga couscousen i långpanna, det hade jag aldrig kommit på!!
SvaraRadera