tisdag 30 november 2010

Champinjonsoppa

ca 400 gram färska champinjoner
1 liten gul lök
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl vispgrädde
smör
salt & peppar
strongbow
maizena

Skiva svampen och fräs den i smör i en gryta eller kastrull. Hacka löken fint och rör ner i svampen när denna mjuknat och fått lite färg. Fräs på medelvärme i någon minut och smula sedan ner buljongen samt häll på vattnet, låt koka i ca en kvart. häll på grädden och mixa soppan med stavmixer. Jag gillar om det finns en del större bitar kvar så jag mixade inte så noga. Låt häll i en skvätt, ca 1 dl, strongbow. Det går säkert lika bra med vitt vin men det hade jag inte hemma. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Red av med maizena och låt soppan koka ytterligare en stund.
Servera med ett gott bröd.

Detta receptet gav ungefär 2 portioner soppa. Det går antagligen lika bra med grönsaks- eller svampbuljong om man vill göra den vegetarisk.

MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar