Jag vet att det är många som tycker att lever låter riktigt äckligt... Men kycklinglever är faktiskt gott! Här kommer ett recept som jag slängde ihop i förra veckan som blev riktigt lyckat.

- 4 portioner pasta, jag använde Barillas ihåliga spagetti som är den godaste som finns!
- 400 g kycklinglever
- Vitlök
- Vispgrädde
- Maizena
- Kycklingbuljong
- Balsamvinäger
- Soya
- Olivolja
- Salt & Peppar
Bryn den tinade kycklinglevern i olivolja tills den fått lite färg, skiva ner vitlök och stek nån minut till. Häll på vatten, ca 4 dl och en buljongtärning. Låt puttra ett tag. Häll på en skvätt vispgrädde och red av med maizena. Låt puttra lite till. Smaka sedan av med balsamvinäger, soya samt salt & nymalen svartpeppar.
Koka pasta enligt förpackningen. Blanda och ät varmt.
Räcker till ca 4 portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar