måndag 23 februari 2009

Pasta med kycklinglevergryta

Jag vet att det är många som tycker att lever låter riktigt äckligt... Men kycklinglever är faktiskt gott! Här kommer ett recept som jag slängde ihop i förra veckan som blev riktigt lyckat.


  • 4 portioner pasta, jag använde Barillas ihåliga spagetti som är den godaste som finns!
  • 400 g kycklinglever
  • Vitlök
  • Vispgrädde
  • Maizena
  • Kycklingbuljong
  • Balsamvinäger
  • Soya
  • Olivolja
  • Salt & Peppar
Bryn den tinade kycklinglevern i olivolja tills den fått lite färg, skiva ner vitlök och stek nån minut till. Häll på vatten, ca 4 dl och en buljongtärning. Låt puttra ett tag. Häll på en skvätt vispgrädde och red av med maizena. Låt puttra lite till. Smaka sedan av med balsamvinäger, soya samt salt & nymalen svartpeppar.
Koka pasta enligt förpackningen. Blanda och ät varmt.

Räcker till ca 4 portioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar