
- Kött... Jag hittade två portionsbitar entrecote, det blir inte så mycket men ta så mycket kött du vill.
- Olivolja
- 1 paprika, gärna röd
- 5 st färska champinjoner
- 1 gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- Vetemjöl
- Köttbuljong
- Vispgrädde
- Cumberlandsås
- Sambal oelek
- Soya
- Salt & Peppar
Skala och skiva löken, skär paprikan och champinjornerna i bitar samt skala och dela vitlöken. Stek i lite olivolja tillsammans med köttet i bitar. När köttet brynts lite och grönsakerna mjuknat, strö över någon matsked vetemjöl. Rör runt så att vetemjölet fördelas jämnt. Häll på ca 5 dl vatten och lägg i en buljongtärmning, låt grytan koka en stund och häll sedan i ca ½ dl vispgrädde. Koka upp igen och smaksätt med 1 tsk sambal oelek för lite hetta, 1 mtsk cumberlandsås för lite sötma och lite soya för färg och sälta. Smaka av med salt och peppar.
Servera med det du tycker är godast, jag valde jasminris vilket passade fint till!
Oj, den har hon väl inte gjort själv? Sa pappisen... :-) Jodå, sa mamman, hon har ju laqat matpaket.
SvaraRaderaGrytan ser smaskig ut!
Kramis ma och pa <3
Haha, ni e för roliga :p Tror inte papsen att jag kan laga mat? ;p
SvaraRaderaKram Linda
såg supergott ut! ska testa.
SvaraRadera