fredag 23 januari 2009

Varma mackor med svampstuvning

Detta är helt klart en av mina favoriter! Så enkelt och så gott!

  • Konserverade champinjoner
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Mjölk
  • Soya
  • Salt & Peppar
  • Bröd
  • Ost
  • Paprikapulver
På en burk (400g) champinjoner blir det svampstuvning till ca 5 varma mackor.

Stek champinjonerna utan smör tills de är lite torra på ytan och "smätter". Lägg en klick smör i stekpannan och stek en stund till. Strö sedan vetemjöl över och rör runt tills det är jämnt fördelat över svampen. Häll sedan på mjölk och låt det koka upp. Behövs det mer mjöl eller mjölk, så ha i det. Smaksätt med soya, salt och svartpeppar.
Lägg brödskivor på en plåt och skeda på svampstuvningen, riv eller skiva ost och lägg ovanpå och strö över lite paprikapulver. Ställ in plåten i ugnen på 225* tills osten smält och fått lite färg.
Låt svalna en aning och njut!

2 kommentarer:

  1. nu är mina mackor inne i ugnen. tack för tipset :D

    SvaraRadera
  2. Detta ska jag prova ikv !! Låter suveränt !

    SvaraRadera